U samoizolaciji 13 zdravstvenih radnika u Prištini, imali kontakt sa preminulim od koranavirusa

Koronavirus - Priština
Izvor: Politika

Zdravstveni radnici, nih 13, koji su imali konatkt sa preminuliim usled koronavirusa, poslati su u samoizolaciju, prenosi Gazeta Ekspres.

Tu informaciju potvrdio je direktor zdravstva u Prištini, Bujar Gaši, navodi Gazeta i podseća da je u međuvremenu, u Prištini 19 osoba zaraženo koronavirusom.

"13 radnika hitne medicinske pomoći u Prištini poslato je u samoizolaciju zbog kontakta sa 59-godišnjakom pogođenim Covidom - 19, koji je umro u ranim jutarnjim časovima" navodi se.

„Situacija sa građanima zaraženim Covidom - 19 u opštini Priština  je stabilna. Radimo 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici kako bismo pomogli građanima. Svi pacijenti u opštini Priština, 19 osoba pogođenih Covidom-19 su u stabilnom stanju ", rekao je Gaši.

Takođe je naveo da je opština Priština u saradnji sa gradonačelnikom odlučila da zatvori trgove kako bi onemogućila kretanje građana.

"Sve odluke koje donosi gradonačelnik doogovaraju se sa direkcijom za zdravstvo. Preduzete su mere za ograničavanje kretanja na glavnom trgu u Prištini. Smatrali smo da će to uveliko pomoći u sprečavanju širenja Covida - 19 u Prištini ", objasnio je Gaši.