U Srbiji još 68 zaraženih koronavirusom, preminuo jedan pacijent

Koronavirus- Lekari
Izvor: Kosovo Online

U poslednja 24 sata u Srbiji je zabeležo 68 novih slučajeva obolelih od koronavirusa, a jedna osoba je preminula od posledica te bolesti, prenosi RTS.

Testiranje na virus kovid – 19 obavljeno je kod 4.415 osoba. Od početka epidemije u Srbiji je od te bolesti izlečeno 5.699 osoba, a zbog komplikacija je trenutno na respiratorima priključeno 12 pacijenata.

Testiranje građana na lični zahtev na koronavirus počelo je prema odluci Кriznog štaba Vlade Srbije, a interesovanje je, prema rečima v. d. direktorke Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Verice Jovanović, veliko i dnevno se, kako kaže, testira više od 100 ljudi.

U Zaječaru je potvrđeno još 15 zaraženih kovidom - 19, od toga 14 iz Narodnog pozorišta. Za još deset zaposlenih u zaječarskom teatru čeka se rezultat. Svi zaraženi su bez simptoma bolesti ili sa lakšim simptomima.

Pacijenti sa teškom kliničkom slikom i dalje se smeštaju u kovid bolnice, a pacijenti sa lakšim simptomima ili bez simptoma u privremene bolnice. Na Beogradskom sajmu je trenutno 61 pacijent.

Osim Vranja i Leskovca, borba sa koronavirusom koji je zahvatio fabrike vodi se i u Smederevu. U turskoj fabrici tekstila "Кajzen", prisustvo virusa potvrđeno je kod 19 radnika, a izvršeno je kolektivno testiranje.