U srpskim sredinama za dva dana 22 novoobolela od koronavirusa

dr Aleksandar Antonijević
Izvor: Kosovo Online

Prema poslednjim podacima, od 120 testova urađenih 4. i 5. avgusta, 22 su bila pozitivna na kovid-19, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare Kriznog štaba u Severnoj Mitrovici.

Prema rečima specijaliste epidemiologije iz Zavoda za javno zdravlje u Severnoj Mitrovici dr Aleksandra Antonijevića, 4. avgusta je bilo 12 novoobolelih, dok je dan kasnije registrovano njih deset.

Antonijević ističe da je od početka izbijanja pandemije ukupno testirano 3.786 osoba, od kojih je kod 870 registrovan koronavirus.

Najviše novoobolelih je iz Severne Mitrovice gde je u ta dva dana registrovano osam novoobolelih, u Zvečanu su u istom periodu zabeležena četiri nova slučaja, u Zubinom Potoku tri, dok se u Leposaviću broj novoobolelih povećao za jedan.

U Severnoj Mitrovici ukupan broj obolelih je 253, Leposaviću 168, u Zvečanu je 143, dok je u Zubinom Potoku 90. U sredinama južno od Ibra broj novoobolelih se povećao za šest, pa je ukupno 206 zaraženih koronavirusom.

Na bolničkom lečenju se nalazi 89 pacijenata, dok je mera kućne izolacije izrečena za ukupno 424 osobe.

U Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici hospitalizovana su 82 pacijenta, u Kliničkom centru "Dragiša Mišović" u Beogradu, KC u Kragujevcu i Nišu leče se po dva pacijenta, dok je u Kliničkom centru Srbije na bolničkom lečenju jedna osoba.