Više od 10.000 građana sa Kosova primilo antikovid vakcinu

Vakcinacija - kineska vakcina
Izvor: Kosovo Online

Više od 10.000 građana sa Kosova iskoristilo je mogućnost vakcinisanja protiv koronavirusa u jednom od tri centra za imunizaciju u Bujanovcu, Kuršumliji i Raški, prenosi RTV Puls.

"Vakcinacija građana iz Kosovskog Pomoravlja počela je 19. januara i u tom prvom talasu imunuzaciju su primili ljudi iznad 65 godina, hronični bolesnici i medicinsko osoblje", rekao je glavni tehničar ZC Gnjilane – Pasjane i koordinator za vakcinaciju Sreten Trajković.

Kako je dodao, u tom periodu je zahvaljujući Ministarstvu zdravlja Republike Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju obezbeđen i besplatan prevoz za sve pacijente.

"Vakcinaciju u bujanovačkom Domu zdravlja  izvode timovi od pet lekara i deset  medicinskih sestara ZC Gnjilane“, kazao je Trajković.  

Građani mogu  svakog dana da se prijave za vakcinaciju u jednoj od 30 ambulanti  ili opštoj bolnici u Pasjanu.

Dovoljno je samo da se jave medicinskoj sestri, daju lične podatke i u roku od par dana mogu da prime vakcinu.

Do sada je  vakcinu primilo 4.637 građana Kosovskog Pomoravlja, od tog broja 2.623 je vakcinisano, 2.014 i revakcinisano, a vakcinacija je i dalje u toku.

Iz ZC Gnjilane apeluju na građane Kosovskog Pomoravlja da se vakcinišu u što većem broju kako bi izbegli širenje zaraze i sačuvali svoje zdravlje.