Zemaj posetio Opštu bolnicu u Gnjilanu, pozvao na poštovanje antikovid mera

Zemaj
Izvor: Facebook

Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj posetio je kasno sinoć Opštu bolnicu u Gnjilanu gde se upoznao sa situacijom izazvanom koronavirusom i pozvao građane da se pridržavaju mera kako bi se sprečilo širenje virusa.

Zemaj je na Fejsbuku napisao da je "tokom poslednja 24 sata u Gnjilanu potvrđeno 19 novih pozitivnih slučajeva kovida- 19, obolelo je 68 lica, i 50 zdravstvenih radnika, od kojih je osam lekara pozitivno na kovid-19 i u samoizolaciji su”.

"Večeras, tokom posete Opštoj bolnici u Gnjilanu, tražio sam da nastavimo da činimo nemoguće, stavljajući na raspolaganje sve naše kapacitete, svaki sa dužnošću, odgovornošću i iskustvom. Sprečavanje širenja i borbe protiv virusa nastavlja se sa povećanim intenzitetom i pažnjom.

Čestitam rukovodstvu i osoblju Opšte bolnice u Gnjilanu, na posvećenosti i radu ovde za naše građane. Ne zaustavljajte se! Smrtonosni virus će prestati, sa maskom, daljinom i higijenom, trenutno nemamo drugog izbora. Molim građane da promene dosadašnja ponašanja, jer želimo druge rezultate, možemo to zajedno”, napisao je Zemaj.