Zemaj potpisao prijavu za nabavku antikovid vakcina

zemaj
Izvor: Facebook

Ministar zdravlja Armend Zemaj objavio je da je danas postpisao zvaničnu prijavu Globalnoj alijansi za vakcine (GAVI), koja koordinira programom Kovaks za nabavku antikovid vakcine.

"Prijavu za tehničku pomoć u vezi sa ovim vakcinama podneli smo pre nekoliko dana, putem našeg tima stručnjaka, koji sam osnovao za nabavku antikovid vakcine", napisoa je Zemaj na društvenoj mreži Fejsbuk.

Kako je dodao, zvanična prijava u GAVI-Kovaks ne znači da Kosovo neće koristiti druge načine da obezbedi, ukoliko tzo bude potrebno i vakcine drugih proizvođača.

"Cilj nam je da vakcinišemo grupe stanovništva koje su najizloženije i najugroženije, kao što su zdravstveni radnici, stariji i osobe sa hroničnim bolestima, uslužno osoblje angažovano na upravljanju epidemiološkom situacijom, a nećemo isključiti nijednu kategoriju koja treba da se vakciniše", napisao je Zemaj.

Precizirao je da će nabavka vakcina iz programa Kovaks biti plaćena 80 odsto od cene, jer taj program podrazumeva da se 20 odsto vakcina dobije besplatno, što je u slučaju Kosova oko 360 hiljada vakcina.