Agroni Haradinaj: Ne verujem Specijalizovanim većima, očekujem da moj brat bude oslobođen

Nasim Haradinaj - Hag
Izvor: Kosovo Online

Brat Nasima Haradinaja, Agroni Haradinaj, očekuje da će bivši zamenik šefa Udruženja veterana OVK biti oslobođen u sredu, 18. maja u Hagu od strane Specijalnog suda, kada je zakazano izricanje presude, prenosi Albanian post.

"Tražili su da budu osuđeni na šest godina, ali očekujemo da bude oslobođen. Razgovarao sam sa njim u nedelju, stanje mu je dobro. Rekao je da ne veruje specijalnim snagama", dodao je on.

Specijalizovana veća Kosova najavila su da će 18. maja u 10 sati biti objavljena presuda u slučaju Hisni Gucati i Nasim Haradinaj.

Haradinaj se tereti da je zajedno sa potpredsednikom Udruženja Hisnijem Gucatijem na konferenciji za novinare, održanoj u septembru 2020. godine, neovlašćeno obelodanio u vezi sa suđenjima u Specijalizovanim većima i odao lične podatke svedoka.

Oni se terete i za dela protiv javnog reda i mira, ometanje službenih lica u vršenju službene dužnosti i četiri tačke za krivična dela protiv pravosuđa i javne uprave, tačnije za zastrašivanje svedoka.

Haradinaj i Gucati se od kraja septembra 2020. godine nalaze u pritvorskoj jedinici Specijalizovanih komora Kosova 25. i 26. septembra 2020. godine.