Gucati u Hagu: Uopšte nisam kriv

Gucati u Hagu
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati prvi put nakon potvrđivanja optužnice, pojavio se danas pred sudijom za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu.

Lider ORV OVK biće pozvan da se izjasne o krivici po optužnici koja ga tereti da je iznošenjem u javnosti tajnih podataka tužilaštva o identitetu svedoka ugrozio postupke koji su u toku pred tim sudom i izvršili krivična dela: ometanje službenih lica u vršenju službenih dužnosti, zastrašivanje svedoka, odmazda i povreda tajnosti postupka.

"Ja Hisni Gucati, i moji drugovi po oružju, branili smo svoja ognjišta i našu domovinu. I ja sam kao posledica tog ranjen 3. juna 1999. Danas sam ratni invalid OVK. Nismo mi napali Srbiju, mi smo nevini, nismo krivi. Imam pravo na slobodu i na slobodu izražavanja i imamo pravo da izrazim svoje mišljenje. Moje pravo da to učinim na zakoniti način i da branim vrednosti albanskog naroda i OVK. I to ću nastaviti da činim. Časni sude, po svakoj od tačaka optužnice osećam se neviinim, osećam se da nisam kriv. Uopšte nisam kriv", rekao je Gucati.

O krivici može da se izjasni na sednici ili u roku od 30 dana.

 

Marko.
18. Decembar 2020.
Izdrzi i ti, budi jak. Godine brzo prolaze. Evropa je to!