Odbijen zahtev za izuzeće Trendafilove i Smita

Specijalni sud Hag
Izvor: Kosovo Online

Specijalni sud odbacio je zahtev britanskih advokata, branilaca bivšeg potpredsednika ORV OVK Nasima Haradinaja o izuzeću predsednice suda Ekaterine Trendafilove i potpredsednika Čarlsa Smita, prenosi Reporteri.

Zahtev britanskih advokata je odbijen kao „sporan za isključenje ili diskvalifikaciju“ Trendafilove i Smita.

U odluci se navodi da je zahtev odbrane zasnovan na pogrešnom tumačenju komentara iznetih na sastancima koje je predsednica Specijalnih veća održala.

„Podnesci odbrane zasnovani su isključivo na pogrešnom tumačenju komentara koji su dati na diplomatskim sastancima i izvučeni iz sažetaka anonimnog izvora. Stoga, se odbija da se na osnovu argumenata odbrane predsednica isključi iz vršenja administrativnih funkcija u ovom slučaju utvrđenim pravnim okvirom Specijalnog suda”, navodi se u odluci.

Specijalizovana veća su takođe odbila zahtev za izuzeće sudije Čarlsa Smita iz Haradinajevog slučaja, a odluku je potpisala Trendafilova, čije je razrešenje zatražila Haradinajeva odbrana.

Haradinajevi advokati zatražili su izuzeće Trendafilove i Smita, optuživši ih da se stavljaju na stranu Specijalnog tužilaštva, na način koji podriva nezavisnost i nepristrasnost suda.

Nasim Haradinaj se tereti za krivična dela za ometanje sprovođenja pravde, koja uključuju sprečavanje službenih lica u obavljanju službenih dužnosti, zastrašivanje svedoka, odmazdu i kršenje tajnosti postupka.

Ja
11. Avgust 2021.
Trandafilova i Smit rade svoj posao to kako se i treba tu nema kriminala tu treba biti pravde za zrtve sto su silno muceneo ubijeno bez ikakvog razloga !!!