Organizacija ratnih veterana OVK: Optužnica protiv Nasima Haradinaja biće potvrđena

Veterani OVK
Izvor: Reporteri

Vršilac dužnosti predsednika Organizacije ratnih veterana OVK Faton Kljinaku objavio je da će 11. decembra biti potvrđena optužnica protiv zamenika predsednika te organizacije Nasima Haradinaja.

Kako je Kljinaku rekao informaciju da će Specijalni sud Kosova sa sedištem u Hagu potvrditi optužnicu dobio je od advokata Basa Martensa.

"Prema advokatu Nasima Haradinaja Basu Martensu, 11. decembra optužnica će biti potvrđena, dok će 15. decembra 2020. godine biti održano prvo ročište", objavio je Kljinaku na Fejsbuku.

Në bazë të avokatit të Nasim Haradinajt, Bas Martens, me datën 11 dhjetor 2020 konfirmohet aktakuza, ndërsa me datën 15 dhjetor 2020 do të mbahet seanca gjyqësore.

Posted by Faton Klinaku on Петак, 04. децембар 2020.

Zamenika predsednika ORV OVK Nasima Haradinaja slobode su lišili službenici Specijalnog suda 25. novembra ove godine.

U nalogu za hapšenje navodi se da je Haradinaj držao konferencije za novinare 7, 16. i 22. septembra gde je delio ili na drugi način učinio dostupnim medijima tajne i poverljive informacije i dokumenta koja su u vezi sa radom Specijalizovanog tužioca Kosova, gde je takođe imenovao pojedine (potencijalne) svedoke i dao informacije u vezi sa njihovim prebivalištem i drugim ličnim podacima.