Rudi: Spreman sam da svedočim pred Specijalnim sudom

Fetah Rudi
Izvor: Facebook

Poslanik u Skupštini Kosova iz Demokratske stranke Kosova Fetah Rudi rekao je da je Specijalni sud u Hagu jedina nada da se otkrije ko stoji iza atentata na njega, ali i mnogobrojna ubistva koja su se dogodila na Kosovu pre i posle rata, prenosi Bota sot.

Na pitanje da li misli da će Specijalni sud rešiti ubistva zvaničnika DSK, ali i ko stoji iza napada na njega, odgovorio je da veruje da je Sud na dobrom putu da postigne tako nešto, jer do sada domaća i međunarodna pravda poput to nisu uspele.

Odgovorio je da je uvek spreman da svedoči, kako bi istina izašla na videlo.

Na pitanje da li je njegova stranka spremna za nove izbore, Rudi je rekao da je DSK uvek spremna, da je možda moguće da formira predizborne koalicije, ali da je za ovaj entitet bolje da se takmiči sam.

Izjavio je da će, što se tiče izbora poštovati svaku odluku Ustavnog suda, koji je najviše pravno telo na Kosovu, da je DSK je radio na tome da Kosovo postane država, da ima svoje zakone i sudove.

Prema njegovim rečima premijer Avdulah Hoti preuzeo je vlast u nimalo lakoj situaciji, a "suočavanje sa pandemijom bio je jedan od glavnih izazova sa kojima se suočila ova vlada".

Na pitanje da li je DSK spreman za izbore i kakva su očekivanja, Rudi je odgovorio da su uvek spremani, da imaju podrška biračkog tela i da će DSK pobediti na izborima.

Rekao je da će ponovo biti kandidat za poslanika i nastaviti tamo gde je stao.