Seljimi se izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački izmenjene optužnice

Redžep Seljimi
Izvor: Print Screen

Bivši pripadnik OVK Redžep Seljimi izjasnio se danas da nije kriv po svim tačkama izmenjene optužnice predočene Specijalnom sudu, prenosi Kljan Kosova.

Seljimi je rekao da je pročitao i razumeo sve tačke optužnice koje su protiv njega pročitane na današnjoj sednici suda i da još jednom tvrdi da nema nikakve veze sa zločinima ili optužbama koje mu se stavljaju na teret.

Predstavljene tačke optužnice obuhvataju zločine u Opštini Suva Reka i Gnjilane tokom 1998. i 1999. godine i odnose se na zločine protiv čovečnosti, ratni zločin mučenja, ratni zločin okrutnog postupanja, zločin protiv čovečnosti, prisilnog nestanka osoba, ubistva i druga, za koje se tvrdi da su počinjeni nad civilnim stanovništvom na Кosovu i u severnoj Albaniji.

Specijalno tužilaštvo je protiv nekadašnjih komandanata OVK Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija 29. aprila podnelo izmenjenu optužnicu, koja je upotpunjena novim optužbama koje se odnose na zločine počinjene u Suvoj Reci i Gnjilanu.