Trendafilova odustala od dolaska u Gnjilane - razlog najavljeni protesti veterana OVK i PSD

Ekaterina Trendafilova
Izvor: Reporteri

Predsednica Specijalizovanih veća sudija Ekaterina Trendafilova neće sutra biti domaćin skupa na kom će predstavnike građanskog društva upoznati sa tekućim aktivnostima Specijalizovanih veća Kosova, već se se pomenuti događaj održati onlajn.

Pomenuta odluka je usledila nakon što je predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj pozvao sutra na protest u Gnjilanu, a da će istom prisustvovati, najavili su i iz Udruženja veterana OVK.

Kako se navodi u saopštenju Specijalizovanih veća "nakon pažljivog razmatranja novonastale situacije u vezi sa najavljenim protestima protiv outreach skupa sa civilnim društvom u sredu u Gnjilanu sa predsednicom Specijalizovanih veća, sudijom Ekaterinom Trendafilovom, danas je odlučeno da će se taj događaj održati onlajn".

Predsednica Trendafilova je izjavila da "je mandat Specijalizovanih veća da donesu pravdu na pravičan,
nezavisan i nepristrasan način".

"Napomenula je da boravi na Kosovu da bi, kao i ranije u više navrata, razgovarala sa ljudima o radu Specijalizovanih veća na transparentan i precizan način, i da bi odgovorila na sva pitanja koja bi ljudi mogli imati. Prema rečima predsednice Trendafilove razmena te vrste može se odvijati samo u bezbednom i konstruktivnom okruženju. Zbog toga je, u interesu javne bezbednosti, doneta
odluka da se ovaj događaj održi onlajn", navodi se u saopštenju.