U dokumentima se pominju sukobi Tačija i lidera OVK sa ubijenim aktivistima DSK 

 Tači, Veselji, Krasnići i Redžepi
Izvor: Kosovo Online

Sastanak Uke Bitićija, bivšeg gradonačelnika Suve Reke i jednog od osnivača DSK, ubijenog pre oko 20 godina, sa bivšim liderima OVK Hašimom Tačijem i Kadrijem Veselijem pominje se u aneksu optužnice, protiv četiri člana Generalštaba OVK, prenosi Koha.

Kancelarija specijalizovanog tužioca dostavila je detalje sa ovog sastanka, sa redigovanim izvorom i dokazima na kojima se zasniva slučaj. Ova institucija tvrdi da su Tači i Veselji vršili pritisak na Bitićija da izjavi da napušta DSK.

"Hašim Tači i Kadri Veselji su 24. juna 1998. godine organizovali sastanak u Brešanci sa Ukom Bitićijem kako bi snimili izjavu u kojoj se očekivalo da Bitići objavi da napušta DSK i izjavi da se pridružuje OVK. Pre nego što je snimanje završeno, situacija je postaja napeta, a Tači je insistirao da Bitići odlučno poruči da će se pridružiti OVK“, kaže se u dokumentu.

U ovom aneksu se pominje još jedna važna ličnost DSK, koja je ubijena nakon rata.

Ne citirajući izvor informacija, Tužilaštvo je pomenulo komunikaciju između Tačija i Selimija sa Ramušem Haradinajem u vezi sa Tahirom Zemajem.

Ovaj aneks takođe govori o sastancima Tačija i Seljimija sa bivšim premijerom vlade u egzilu Bujarom Bukošijem i onome što Specijalni sud naziva tendencijom da utiču na njega.

U aneksu koji je objavilo Specijalizovano tužilaštvo pominje se poseta delegacije Generalštaba OVK području Lapa. Tamo su, kako se tvrdi u aneksu, bivši lideri OVK govorili o ratu koji šteti radu OVK i koji su vodili pripadnici DSK.

Specijalizovano tužilaštvo uhapsilo je u novembru Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Selimija i Jakupa Krasnićija pod optužbom za ostvarivanje zajedničkog cilja udruženog zločinackog poduhvata (UZP) za preuzimanje Kosova uz ubistva, progone, pritvaranja mučenja i zastrašivanje svih protivnika OVK.

 

Milos
19. Decembar 2020.
Doslo vreme da vam vasi Albanci svedoce. Bolno je ali Hasime nije ti dzabe nadima zmija.
uzagondija
21. Decembar 2020.
17 masovni grobnica sa kosovarima sami se poubijali dovezli u srbiju ipokopali