Ahmeti: Ovog leta zbog pandemije nema zajedničkih patrola kosovske i albanske policije

Policija
Izvor: Reporteri

Direktor operacija u kosovskoj policiji Afrim Ahmeti rekao je da je jedini razlog zbog kojeg ovog leta nema zajedničkih patrola sa albanskom policijom situacija koju stvara pandemija.

"Već nekoliko godina, kosovska policija i albanska policija imaju memorandum o saradnji za slanje kosovskih jedinica policije tokom jula i avgusta u zajedničke patrole", podsetio je on.

Ahmeti je ukazao i da je rad kosovske policije bio otežan tokom pandemije zbog nedostatka zakona o sprečavanju širenja kovida-19.

"Zakon o sprečavanju zaraznih bolesti daje pravo samo sanitarnoj inspekciji da se bavi slučajevima lakših prekršaja osoba i preduzeća koji se ne pridržavaju mera“, rekao je.

"Dok slučajevi koje otvorimo prema Krivičnom zakoniku Kosova, ti slučajevi su podneti kao krivična prijava u tužilaštvo od strane policije, a tužilaštvo procenjuje da li postoje elementi za podizanje optužnice", rekao je Ahmeti, prenosi Ekonomia Onlajn.

Ahmeti je takođe kazao da su tokom ove godine sve statistike saobraćaja smanjene, kao što su novčane kazne, povrede i saobraćajne nesreće sa nastradalima.