Aksentijević: Želimo mir i da se vratimo na svoja radna mesta

Nataša Aksentijević
Izvor: Kosovo Online

Službenica Opštine Zvečan Nataša Aksentijević zahvalila je okupljenim građanima što svakog dana dolaze na mirne proteste, kako bi se borili za svoja osnovna prava, dodajući da žele mir i da žive na svojoj zemlji.

Aksentijević je istakla da im je radnicima opštine oduzeto pravo na rad, jer su njihove kancelarije okupirali pripadnici specijalne jedinice.

"Kao odgovorni radnici svakog jutra dolazimo da zgrade opštine i naših radnih mesta koja su na žalost okupirana od strane specijalaca sa dugim cevima. Nema je oduzeto osnovno ljudsko pravo na rad. Mi želimo da se vratimo na svoja radna mesta nakon što specijalne jedinice napuste zgradu Opstine Zvečan. Želimo da zavlada mir i da živimo svoj na svome i taj lažni gradonačelnik nek ne dolazi u nas Zvečan jer ga mi nismo birali", kazala je Aksentijević.

Profesorica srpskog jezika u srednjoj školi u Zvečanu Ana Galjak prisutnima se obratila u ime svih prosvetnih radnika, poručujući da bodljikave žice i ranci ne idu zajedno.

"U srednjoj i osnovnoj školi situacija je takva da naša deca nemaju pravo na slobodu. Nemoguće je ostati nem na ono što se njima dešava. Kada su bez slobode i bez prava a sva prava se temelje na slobodi za mir, rad i slobodan zivot. Šaljem poruku svima u svetu da sva deca imaju pravo na mir. Ovde su nemogući uslovi za rad i boravak naše dece u školi. Ne idu zajedno bodljikave žice i ranci. Umesto maturskih pesama i graje mi slušamo šok bombe i čujemo kako se dešava nešto što je strašno, a mi smo svedoci toga i teško nam je što naša deca nemaju pravo na slobodu i mir", navela je Galjak.

Direktor "Flotacije Leposavić severni deo Trepča" Milan Rajković podsetio je da je rudarima već nedelju dan onemogućen rad, dodajući da Trepča nije politička stranka.

"Već nedelju dana onemogućen nam je proces proizvodnje zbog prisustva specijalaca i blokade našeg ulaza i izlaza iz kruga. Time je proces proizvodnje paralisan. Ne možemo da isporučimo rudu olova i cinka, a bez prodaje mi ne možemo da isplatimo plate radnicima. Mi ne utičemo na politička dešavanja i ne vidimo razlog za ovo.  Trepča nije politička stranka već institucija koja zahteva da nam se omogući normalan proces proizvodnje", kazao je Rajković.