Aleksandar Karađorđević o godišnjici NATO agresije: Vreme kada je bezumlje zamenilo razum

Aleksandar Karađorđević
Izvor: Kraljevski Dvor Srbije

Povodom 24. godišnjice početka NATO agresije na Jugoslaviju 1999. godine, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević poslao je poruku kojom podseća da svim nevinim žrtvama dugujemo da se ovakvi zločini nikada ne smeju zaboraviti.

"Dvadeset četiri godine kasnije, sećamo se strašne agresije koja se dogodila tokom tragičnih 78 dana 1999. godine. Bilo je to vreme kada je bezumlje zamenilo razum, i kada su glasovi dobronamernih ljudi koji su apelovali da se ludilo okonča, bili ugušeni bombama. Akt terora, koji nisu odobrile Ujedinjene nacije, doneo je samo ogromnu patnju nevinim ljudima. Toliko života je izgubljeno i uništeno agresijom koja je nametnuta svim našim građanima, i koja je ostavila ožiljke koji nas i danas podsećaju na nju”, kaže Aleksandar Karađorđević.

Dodaje da sećanje na ovu agresiju mora ostati živo i da nikada ne smemo zaboraviti sve one koji su tragično pali kao žrtve ovog ludila.

"Oni uvek moraju biti u našim mislima, našim srcima i našim molitvama. Dugujemo njima, ali i nama, da se ovakva tragedija više nikada ne ponovi“, napisao je u svojoj poruci.