Ambasada SAD finansira obrazovni centar "Bonevet" u Mitrovici

ambasada sad
Izvor: Klan Kosova

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini objavila je da je podržala osnivanje novog "Bonevet" centra u Mitrovici nepovratnim sredstvima u iznosu od 248.000 američkih dolara.

„Ambasada SAD na Kosovu podržava organizaciju Bonevet od samog početka. Ponosni smo što sada produbljujemo naše partnerstvo sa ovom izuzetno uspešnom organizacijom koja proširuje svoj rad na razvoju konkretnih tehnoloških i kreativnih veština učenika osnovnih i srednjih škola širom zemlje“, navodi se u saopštenju ambasade.

Naglašava se da će centar u Mitrovici biti od velike koristi gradskoj omladini iz svih zajednica.

„Radujemo se tome da vidimo kako Bonevet Mitrovica dobija punu lokalnu podršku dok traži prostor dostojan svog rada u Mitrovici“, dodaje se u saopštenju.

Ističe se da će učenici Bonevet centra Mitrovica postati važan deo ljudskog kapitala grada sa konkretnim tehnološkim veštinama i sa globalnom perspektivnom koja u potpunosti prihvata različitost i harmoniju i vodi ekonomskom razvoju i prosperitetu.

„Bonevet je interaktivno okruženje za učenje u kojem deca i mladi istražuju svoje talente, sposobnosti i znanja putem obrazovanja zasnovanog na tehnologiji“, dodaje se u saopštenju.

Naglašava se da jedinstvenim obrazovnim programima, u kojima deca uživaju, podstiče radoznalost, maštu, kreativnost i praktično iskustvo od ranog uzrasta i priprema učenike da prevaziđu digitalne izazove koji se brzo razvijaju.

Bonevet Mitrovica biće četvrti centar ove vrste na Kosovu.