Ani Vuković, majci desetoro dece, uručen Orden carice Milice

porodica Vuković
Izvor: Kosovo Online

Ani Vuković, majci desetoro dece, vladika Teodosije uručio je danas Orden Carice Milice, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković ključeve kuće, izgrađene ujedinjenim naporima Vlade Srbije i Eparhije raško-prizrenske.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković je rekao da je ispunjeno obećanje dato porodici, koja živi u selu Žitkovac, za izgranju nove kuće i istakao da će pomoć biti nastavljena i u budućnosti.

“Danas smo u pobožnom domu porodice Vuković jer smo ispunili obećanje koje smo dali. Prošli put smo posetili ovu porodicu dok kuća još uvek nije bila gotova, sada, kada je završena došli smo da posetimo oca, majku Anu i njihovo divnih desetoro dece. Ana je dobila orden Eparhije za svoj trud i ljubav koju je uložila, s obzirom na to da je rodila desetoro dece, čime je postala simbol srpske majke", poručio je Petković.

On je naveo da su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i sam predsednik Aleksandar Vučić, koji zna za ovaj divan primer, pomogli ovu čestitu porodicu, i da je izdvojeno skoro 7 miliona dinara da se kuća završi.

"Zajedno sa Eparhijom pomagaćemo ovoj porodici i u budućnosti. I ranije sam rekao, dok su sva dečica, koja su jedna drugom do uveta, bila tu, gledajući porodicu Vuković i njihovo desetoro dece, znamo za šta se borimo. Borimo se za naše Kosovo i Metohiju, za našu dečicu i njihovu budućnost na prostoru Kosova i Metohije”, rekao je Petković.

Vladika Teodosije poručio je da najveće bogatstvo, u toplom domu punom ljubavi, dece i žagora, ima upravo porodica Vuković, i istakao je da Ana treba da bude primer svim majkama da žive tako što će se davati svojoj deci.

“Na naš predlog, uz blagoslov Svetog arhijerejskog sinoda i njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija danas je Ani Vuković, majci desetoro dece uručen Orden Carice Milice mati Evgenije. Ana je zaista primer požrtvovanosti i nesebičnosti. Danas smo došli u njihov prelepi dom, u novu kuću koja je napravljena sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije. Danas smo došli u jedan topao dom ispunjen decom, ljubavlju, žagorom i oni su zaista danas najbogatiji. Imati decu, živeti u takvoj ljubavi toliko doprineti svojoj crkvi, narodu i državi to je pravo bogatstvo. Ovo je poseban dan kada se svi mi radujemo zajedno sa njima. Želeo bih da ovo zaista bude primer mnogim majkama da žive tako što će sebe davati deci svojoj, rađajući decu i tako najviše pružiti svojoj svojoj zemlji, crkvi i svom narodu”, rekao je vladika Teodosije.

Ana Vuković se zahvalila na svesrdnoj pomoći njenoj porodici.

“Želim prvo da se zahvalim vladiki i Eparhiji raško-prizrenskoj na ovom divnom poklonu. Hvala za pomoć u izgradnji kuće i Kancelariji za Kosovo i Metohiju i direktoru kancelarije Petru Petkoviću koji misli na mene i moju porodicu i svima koji su pomogli da se izgradi ova divna kuća. Hvala vam svima, mi smo srećni I zadovoljni, što se po nama i vidi”, rekla je Ana Vuković.