Antić: Uhapsili su me zbog pevanja pesama na Gazimestanu, ali to im je bio samo izgovor

Srpska solidarnost u poseti Kosovu
Izvor: Srpska solidarnost

Na administrativnom prelazu Jarinje juče je uhapšen predsednik humanitarne organizacije "Srpska solidarnost" Branko Antić koji je povodom obeležavanja Vidovdana na Kosovu boravio tri dana. On je nakon noći provedene u pritvoru u Južnoj Mitrovici danas pušten na slobodu.

Antić je za Kosovo onlajn istakao da su iz kosovske policije obrazložili da je uhapšen, jer je na Gazimetanu pevao srpske pesme što je okarkterisano kao "rušenje pravnog poretka Kosova".

"Priveli su me juče oko 16 časova, stavili su mi lisice i sproveli do Južne Mitrovice, gde su me ispitivali zbog mog učešća na Gazimestanu. Gde sam bio, šta sam radio, zašto sam pevao pesme na obeležavanju Kosovskog boja, pitali su me i da li poznajem neke ljude. Pokazali su mi fotografije celog mog kretanja po Kosovu i Metohiji. Ja sam bio u porti manastira Gračanica, bio sam u žiriju za izbor Kosovke devojke, vodio sam grupu u obilazak manastira", rekao je Antić.

Kako je naglasio na Gazimestanu jeste pevao srpske pesme u kojima se poručuje da je "Kosovo srce Srbije".

"U policiji su mi rekli da time urušavam "pravni sistem Republike Kosovo", da širim mržnju i da mi preti višegodišnja robija", naveo je Antić za Kosovo onlajn.

Predsednik "Srpske solidarnosti" je dodao da su mu u Južnoj Mitrovici poručili da znaju čime se bavi i sve njegove aktivnosti, aludirajući na humanitarnu organizaciju koja već sedam godina pomaže Srbima na Kosovu.

"Sve ovo je samo izgovor, jer oni mene prate već duži vremenski period i opstruiraju naše aktivnosti", zaključio je Antić.