Apelacioni sud odbacio žalbu, bivšim ministrima biće suđeno u slučaju “hidroelektrane”

Rašić
Izvor: Gazeta ekspres

Apelacioni sud potvrdio je odluku Osnovnog suda u Prištini u slučaju Besima Bekaja, Mimoze Kusari-Ljilje, Dardana Gašija, Nenada Rašića, Fljutura Hodže i Arbena Đuke, a krivični postupak protiv njih biće nastavljen u slučaju “hidroelektrane”, prenosi Koha.

Specijalni tužilac tereti okrivljene za krivično delo „Zloupotreba službenog položaja ili službenog autoriteta u saizvršilaštvu“.

U oktobru 2012. godine, četiri ministra tadašnje vlade na čelu sa Hašimom Tačijem odobrili su prodaju distribucije i snabdevanja za 26,3 miliona evra.

Na spisku imovine koja je preneta konzorcijumu "Calik and Limak" su četiri hidroelektrane, instalirane snage 14 megavata.

Poslednjih godina u njih su uloženi milioni evra.

Nije poznato kolika je tržišna vrednost hidroelektrana, ali ako se uzme prosek uloženih sredstava u ove hidroelektrane i trošak izgradnje novih hidroelektrana, ispada da one imaju vrednost od oko 20 miliona evra.

Miodrag iz Peći
18. Maj 2021.
Pored ostalih Nenad Rašić je prodao i hidroelektrnu na Glavi Belog Drima u Radavcu koju je izgradila moja porodica. To je model Mini Hidroelektrane koja uopšte ne narušava prirodne lepote prelepog vodopada na izvoru Belog Drima.