Arlov: Donosimo novčanu pomoć srpskoj deci sa Kosova

Milorad Arlov
Izvor: © Kosovo Online

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov u nedjelju 28. marta u 13 časova na administrativnom prelazu Jarinje uručiće pomoć deci sa Kosova.

Kako se navodi u saopštenju, pomoć od 2.000 evra dobiće petero dece, po 400 evra svako dete koje organizacija pomaže i stipendira jedan humani čovek iz Republike Srospke više godina na mesečnom nivou sa po 100 evra.

"Posebno zadovoljstvo biće mi što ću pokloniti zlatnik sa grbom Odbora i imenom dobitnice dvomesečnoj Milunki Vuković, desetom detetu porodice Vukuković iz Kosovke Mitrovice kao i novčanu pomoć humanog čoveka Vlade Ostojića bivšeg načelnika opštine Han Pijesak", rekao je Arlov.

Prema njegovim rečima, bilo je planirano da se uručenje poklona obavi u manastiru Crna Reka, ali zbog epidemioloških razgloga to nije bilo moguće.

"Želeo sam da to bude u stanu porodice Vuković u Kosovskoj Mitrovici, ali još mi nije skinuta zabrana ulaska od strane policije Kosova. To me sigurno neće sprečiti u humanim misijima pomoći, naročitio srpskoj djeci na Kosovu i Metohiji. Manastir Crnu Reku posetiću zajedno sa članom Odbora Sinišom Vidovićem u nedjelju oko 10 sati i Igumanu manastira Andreju uručiti knjigu ’Humano srce Srpske’",rekao je Arlov.

Arlov će uručiti i pokloniti zbirku od 17 knjiga Ive Andrića, štampanih na ćirilici - poklon od jedne banjalučanke Milke Vekić za Narodnu biblioteku iz Gračanice.

Arlov će se u Raškoj sastati sa prijateljima i veteranima "Mokre Gore" iz Zubinog Potoka i "Trepče" iz Kosovske Mitrovice.