Arlov: Prodato šest slika na humanitarnoj aukciji za izgradnju Dnevnog centra u Severnoj Mitrovici

Milorad Arlov
Izvor: Srna

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalio je danas Prijedorčanima što su kupili šest slika na prodajnoj humanitarnoj aukciji i doprineli prikupljanju sredstava za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me – 9. januar" u Severnoj Mitrovici, prenosi Srna.

Arlov i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posetili su humanitarnu izložbu u Muzeju Kozare.

"Mi smo zahvalni Prijedorčanima koji su i u ovom teškom vremenu kupili šest slika na ovoj prodajnoj humanitarnoj aukciji", istakao je Arlov.

Podsetio je da je ovo peta humanitarna izložba u Republici Srpskoj i da je oko 30 slika prodato, a da je cena slike 500 konvertibilnih maraka.

"Svaka prikupljena marka biće uložena za izgradnju Centra i hvala Republici Srpskoj i gradu Prijedoru, kao i svim slikarima širom Republike Srpske što su svoje slike dali za ovo humano delo", naglasio je Arlov.

Istakao je da je oko 70 odsto radova na Dnevnom centru urađeno i da se nada završetku do kraja godine.

Objekat se prostire na 714 metara kvadratnih, a ukupna investicija je vredna 280.000 evra.

Arlov je ukazao da je za završetak potrebno manje od 70.000 evra i dodao da se humanitarna akcija nastavlja na nekim drugim poljima putem osnovnih i srednjih škola, te da će od 1. oktobra biti aktivan humanitarni broj 1412.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković istakao je da se taj grad prvi uključio u ovu humanitarnu akciju i prvi uplatio pomoć od 5.000 konvertibilnih maraka za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Severnoj Mitrovici za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

"Ovim putem pozvao bih javna i privatna preduzeća, institucije i pojedince da do kraja meseca još jednom pogledaju ovu izložbu i kupovinom slika učestvuju u humanitarnoj akciji sa željom da svi zajedno pomognemo toj deci i mladima", rekao je Đaković.

Izložba 25 autorskih radova 19 slikara iz Republike Srpske koja je od 24. avgusta, osim u Muzeju Kozare, otvorena i u holu Pozorišta Prijedor, biće zatvorena krajem septembra.