Arlov u petak uručuje stipendije deci sa Kosova na Brnjaku

Milorad Arlov
Izvor: Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov podeliće u petak 26. avgusta na administrativnom prelazu Brnjak pomoć i stipendije za petoro dece sa Kosova u iznosu od 2.000 evra.

Svako dete dobiće po 400 evra za septembar, oktobar, novembar i decembar 2022. godine.

„Mesečnu pomoć od 100 evra ili stipendije naš Odbor dodeljuje od maja 2016. godine zahvaljujući anonimnom donatoru i penzioneru iz Republike Srpske koji je do sada poklonio deci sa Kosova 40.000 evra svojih ličnih sredstava“, rekao je Arlov.

Dodao je da mu je žao što ne može da poseti decu i njihove porodice u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici, Novom Brdu i Kosovskoj Kamenici zbog ponovne zabrane ulaska na Kosovo.

„Posebno mi je žao što ne mogu biti sa srpskim narodom na Kosovu u ovim teškim danima i vremenima za celi srpski narod u južnoj pokrajini. Moju poršku dajem na ovaj način kao i podršku bratskog naroda cele Republike Srpske, da budu jedinstveni kao nikad do sad“, kaže on.

Istakao je da je na njegovu žalbu na zabranu od 11. jula ove godine, koju je u njegovo ime u zakonskom roku podneo Ministarstvu unutrašnjih poslova Kosova advokat Nebojša Vlajić, odgovoreno negativno početkom avgusta. 

„Za Petrovdan, kao počasni građanin Mitrovičkog okruga, trebalo je da prisustvujem slavi opštine Zvečan, kao i za Preobraženje Gospodnje u Prilužju u opštini Vučitrn. Velika želja mi je bila i da posetim i obiđem Dnevni centar "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici, koji su izgradili i opremili Odbor i humana Republika Srpska. Želeo sam da sa rukovodstvom centra dogovorimo tempo njegovog opremanja i dalje funkcionisanje. Već sada mogu reći da će slava centra biti Preobraženje Gospodnje jer smo počeli da ga gradimo 18. avgusta 2019. godine uoči ovog velikog praznika“, zaključio je Arlov.