"Autdor In" obustavlja sve aktivnosti dok se ne reši pitanje krađe sajli na "Via Ferata Berim“

Via Ferata Berim - Mokra Gora - Zubin Potok
Izvor: Kosovo Online

Zbog krađe sigurnosne sajle u dužini od 250 metara turistička atrakcija "Via Ferata Berim“ na Mokroj Gori kod Zubinog Potoka nije bezbedna za korišćenje i zbog toga se obustavljaju sve turističke akcije i aktivnosti na promociji Ibarskog Kolašina, saopšteno je iz organizacije "Autdor in".

U saopštenju za javnost se naglašava da će obustava svih aktivnosti biti sve dok policija ne pronađe počinioce tog krivičnog dela.

"Iako nas bezbednosne okolnosti severa Kosova nisu štedele, stekli smo poverenje turista kreiranjem jasnih procedura za kretanje na Via Ferrati, formiranjem profesionalne službe vodiča i nabavkom savremene tehničke opreme, čime smo uspostavili visok standard u upravljanju turističkih kompleksa avanturističkog tipa“, kažu iz „Autdor In“.

Iz ove organizacije podsećaju da je Ibarski Kolašin za kratko vreme postao poznata destinacija za avanturistički turizam i aktivni odmor.

"Najveći uspeh se svakako ogleda u sve većem broju turista koji dolaze u Ibarski Kolašin i na taj način ekonomski doprinose razvoju opštine Zubin Potok. Za kratko vreme postigli smo ogroman uspeh, zato apelujemo na policiju da ne dozvoli vandalima i lopovima da sve to unište“, zaključeno je u saopštenju dostavljenom medijima.