Avio linija Zagreb-Priština ukida se mesec dana nakon uvođenja

Aaerodrom u Prištini
Izvor: Gazeta Express

"Maj vings" ukida tek uvedenu redovnu avio-liniju između Zagreba i Prištine, na kojoj su najavljena tri leta nedeljno, prenosi B92.

Redovna linija između Prištine i Zagreba uvedena je 15. decembra, dakle pre manje od mesec dana, a ubrzo su otkazani letovi ponedeljkom, a uskoro će biti otkazani i ostali.

Naime, kosovski turoperator povukao je iz prodaje karte na ovoj liniji posle 2. februara 2022. Do tog datuma letovi bi trebalo da se odvijaju uredno, dva puta nedeljno, sredom i subotom, a nakon toga direktnih letova između dva grada više neće biti, piše croatianaviation.com.

Linija je definitivno uvedena u pogrešno vreme, ali ne pamti se da je jedan avio-prevoznik za manje od mesec dana od uvođenja linije smanjio broj rotacija i odredio njen kraj. Linija više nije u najavi ni za letnji red letenja, karata za direktan let između dva grada nema posle 2. februara 2022.

Kroacija erlajns prodaje karte za te letove putem code-share ugovora između pomenutih partnera u ovom projektu, a poslednji let dostupan za buking kod hrvatskog nacionalnog avio-prevoznika je 2. februar.

Postavlja se pitanje hoće li, kada i ko ponovno pokušati da uvede redovnu liniju između Prištine i Zagreba nakon ovakvog neuspeha kosovskog turoperatora.