Badnji dan i Božić Petković provodi sa Srbima na Kosovu

Petar Petković
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković prisustvovaće obeležavanju Badnjeg dana i proslavi Božića na Kosovu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

"U sredu, 6. januara u 12 sati, u Kosovskoj Mitrovici, Petković će uručiti ključeve stanarima za 36 novoizgrađenih stanova, u tri zgrade, u ulici Luja Braja. Stanovi su namenjeni stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova, porodica interno raseljenih lica, kao i stambeno ugroženog domicilnog stanovništva sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica. Zatim će Patković u porti Crkve Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovic prisustvovati paljenju Badnjaka", saopštavaju iz Kancelarije za KiM.

U četvrtak  Petković će u naselju Dobrotin kod Lipljana, u skladu sa Božićnim običajima, biti položajnik porodici Rašić.

Zatiim će Petković u manastiru Gračanica prisustvovati Božićnoj Liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije. U okviru posete Petković će Domu zdravlja Donja Gušterica, u opštini Lipljan, uručiti sanitetsko vozilo, namenjeno potrebama srpskog stanovništva sa prostora centralnog dela Kosova.

U saopštenju Kancelarije za KiM napominje se i da će sve aktivnosti biti sprovedene u skladu sa propisanim merama, zbog trenutne epidemiološke situacije, prouzrokovane virusom kovid-19.
 

Влада
06. Januar 2021.
Па написао сам коментар где је