Boban došao iz Čikaga i zaprosio Jovanu u Prizrenu

Jovana i Boban u Prizrenu
Izvor: Privatna arhiva

Da ljubav, ipak, nema granice pokazao je gest dvadesetšestogodišnjeg Bobana Nikolića koji se rodio i odrastao u Gnjilanu, a poslednju deceniju proveo u Čikagu, kada je 16. marta zaprosio svoju devojku Jovanu Đokić, i to ne bilo gde nego u carskom gradu Prizrenu, pišu Novosti.

Mladi, lepi i zaljubljeni, rođeni na Kosovu i Metohiji, ali je život učinio da žive na dva različita kontinenta.

Jovana je takođe iz Kosovskog Pomoravlja, iz sela Tomance kod Kosovske Kamenice. Bobanova porodica je nakon odlaska sa Kosova započela novi život u Čikagu.

Mladić kaže da u Americi ima sve za normalan život, ali nije bio potpuno srećan, jer je njegovo srce zarobila devojka sa Kosova, dve godine mlađa Jovana Đokić.

"Imao sam želju da odem do Prizrena, često sam o tome razmišljao, iako su svi pričali da nije bezbedno zbog poznate situacije. Očaravalo me je to mesto samo na fotografijama, a nikad pre nisam imao prilike ni mogućnosti da odem i uživam u čarima koje taj grad pruža", započinje Boban priču.

Nakon trogodišnje veze "na daljinu" rešio je da svoje dve velike želje spoji u jedan svojevrsni poduhvat i uputio se ka Prizrenu zajedno sa Jovanom koju je zaprosio na tvrđavi u Prizrenu, srednjovekovnom utvrđenju u kome se jedno vreme nalazila prestonica srpskog carstva.

"U Prizrenu gradu moja Jovana je rekla 'da' i sada rečenica 'dogodine u Prizrenu' za mene ima još veće značenje", kaže Boban.

Njegova izabranica Jovana kaže da je bila iznenađena načinom i izborom mesta na kojem su jedno drugom obećali zajednički život.

"Naša veza, iako nismo bili fizički zajedno stalno, vodila je ka tome. Očekivala sam ovako nešto, ali svakako nisam ni sanjala da će se desiti na jednom tako čarobnom mestu", kaže Jovana.

Bilo je zamišljeno da odu na izlet do Prizrena, obiđu svetinje i čuvenu tvrđavu. Tada je Boban, opijen lepotom grada i lepotom svoje izabranice, kleknuo pred Jovanom i izvadio prsten. Jovana je zaplakala od sreće i usledio je očekivan i priželjkivan pristanak.

Njih dvoje priželjkuju da se epidemiološka situacija stabilizuje, pa da na svadbi sa svojim porodicama proslave početak zajedničkog života.

 

Цар Душан
22. Mart 2021.
Браво млади,нек вам је срећно!