Bojović: Srbija će nastaviti da investira u sve sredine na Kosovu i Metohiji

Kamenica
Izvor: RTV Puls

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović posetio je danas lokaciju u Kosovskoj Kamenici, na kojoj će za dva meseca početi gradnja Predškolske ustanove "Pčelica Maja", javio je RTV Puls.

Vrtić, površine od 210 kvadratnih metara, koji će pohađati pedesetak mališana, nalaziće se u okviru školskog dvorišta Osnovne škole "Desanka Maksimović" u tom mestu, a sredstva je obezbedila Kancelarija za KiM.

Sredstva u iznosu od 100 hiljada evra, već su uplaćena na račun Privremenog organa opštine. 

Bojović je pohvalio rad škole u Kosovskoj Kamenici i istakao da obrazovni proces u toj instituciji ne zaostaje za standardima koji se primenjuju u zemljama Evropske unije.

"Srbija će nastaviti da investira u sve sredine na Kosovu i Metohiji, kako one u ruralnim krajevima, tako i u urbanim, poput Kosovske Kamenice", obećao je Bojović.

Direktorka Osnovne škole "Desanka Maksimović" Jadranka Vasić rekla je da je izgradnja vrtića veoma važna investicija za sve građane u Kamenici.

"Ostvaruje se naš san koji sanjamo više od 20 godina, da u samom gradu imamo ponovo vrtić koji će pohađati srpska deca", kazala je Vasić, i zahvalila predsedniku Aleksandru Vučiću što ispunjava obećanje koje je dao građanima krajem januara 2018.godine na velikom narodnom skupu u Lapljem Selu.

Posetu Kosovskom Pomoravlju, Bojović nastavlja susretima sa građanima u opštinama Novo Brdo i Gnjilane.