Bregović u Korči uz prisustvo 200 policajaca, "Roka mandoljina" pred nekoliko hiljada okupljenih

Goran Bregović
Izvor: Printscreen YouTube

Goran Bregović nastupio je sinoć na Festivalu piva u Korči pred nekoliko hiljada okupljenih. Iako je u jednom momentu u publiku bačen suzavac, koncert nije prekidan.

Jedan od hitova koji su razgalili publiku tokom koncerta bio je i "Roka mandoljina", preneo je Kljan Kosova, a kako je javila T7, pevač je odlučio da zatvori koncert pesmom "Kalašnjikov". 

Nastup Bregovića pratili su incidenti, iako ga organizatori nisu prekidali. Nekoliko ljudi bacilo je suzavac usred gomile, ali je policija intervenisala i uhapsila ih. Među povređenima od suzavca bilo je i dete.

 

Više od 200 pripadnika policijskih snaga bilo je prisutno na mestu događaja, od kojih je većina oko bine.

Ostatak se nalazio na glavnim gradskim bulevarima.

Stroge kontrole važile su za sve zainteresovane koji su želeli da prate nastup pevača. Nisu mogle da se unesu flaše kao ni drugi predmeti, pogotovu od metala.

Hotel u kome Bregović boravi, takođe su čuvajle brojne policijske i civilne snage.

Podsetimo, vest da će Bregović nastupiti 22. avgusta na Festivalu piva u Korči na jugoistoku Albanije izazvala je talas negativnih napisa u medijima na Kosovu. Pokrenuta je i onlajn peticija protiv Bregovićevog učešća.

U peticiji, koju je do sada potpisalo oko 6.000 ljudi, kaže se, između ostalog, da je Bregović sa pesmom "Kalašnjikov" "probudio srpski nacionalizam" i da su reči u pesmi "pucaj", "juriš" i "bum bum bum", "zvuci koji su naveli srpske vojnike i paravojne formacije da devedesetih godina izvedu masakre na Kosovu i šire na Balkanu", prenosi Koha.

Pojedini mediji sa Kosova izvestili su da su se uoči koncerta pojavile četiri osobe sa transparentima "Bregoviću, niste dobrodošli u Korču. Izvinite se zbog prošlosti", piše Koha.

zabeli ks
22. Avgust 2021.
Propao konsert, bojkot je uspeo, pretvorio se u sirkus, nastup pretežno pred policajsima i sivilni snage reda. Svega neoliko stotina ..
Miodrag iz Peći
22. Avgust 2021.
I ti si to video.
Koncert je uspeo jer je pobedio izolacionizam o čemu je Rama danas govorio piredeći Enver Hodžu sa Bin Ladenom i Talibanima.
zabeli ks
22. Avgust 2021.
Miodrag iz Peći -Bio sam prisutan preko Video linka moji brače. Kada se održava konsert u hermetičnim zatvorenom bunker, od koji su večina policijaci, a vani se basa suzavas, to je izolacionizam, nije li po vama ovo neuspeli konsert! Rama se ne-obrača Albancima naprotiv. Esat Paš Toptani-Enver Hoxha-Edi Rama šta je njima zajedničko !?
Miodrag iz Peći
23. Avgust 2021.
Zna se čiji je "Zaštitni znak" suzavac, tvog Isa Boljetinca Kurtija... I Isa je kada nije ubijao Srbe i silovao Srpkinje u časovima dokolice svirao ćefteluju.
Što se tiče Esat - paše Toptanija da nije bilo njega srpska vojska i narod u zbegu bi bila uništena. Ubio ga je Albanac predstavnik istih onuh koji su ubili Kralja Aleksandra, Miladina Popovića i teško ranili "Oca Kosova" Rugovu. Esat - paša je sahranjen po sopstvenoj želji na groblju srpskih ratnika u Parizu.