Čadež: Naredni korak biće pomoć u obnovi porušenih i oštećenih objekata u Albaniji

Marko Čadež
Izvor: Večernje novosti

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, pozvao je srpske kompanije da pomognu albanskom stanovništvu i privredi, pogođenim prošlonedeljnim razornim zemljotresima.

„Posle prve, urgentne podrške, naredni korak biće pomoć u obnovi porušenih i oštećenih objekata” rekao je Čadež i najavio da će u sredu, 4. decembra, otputovati u Albaniju kako bi sa kolegama iz Unije trgovinskih i industrijskih komora Albanije i nadležnim predstavnicima albanske vlade dogovorili konkretne aktivnosti, prenosi Beta saopštenje PKS.

Prema rečima Čadeža PKS je već odvojila novac za pomoć Albaniji i pozvala članice da pomognu.

U saopštenju je navedeno i da je Evrokomorama upućena inicijativa da se u humanitarnu akciju uključe i evropske komore koje okupljaju više od 20 miliona preduzeća.

U ime Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke, čiji je Čadež predsednik, na solidarnost su pozvane i kompanije iz celog regiona.

„Dnevno smo u kontaktu sa Unijom trgovinskih i industrijskih komora Albanije, koja je koordinator prikupljanja pomoći u Albaniji i ostalim nadležnim albanskim institucijama“, rekao je Čadež.

Dodao je da je PKS na raspolaganju srpskim privrednicima za sve dodatne informacije kako bi srpska privreda uputila pomoć koja je najpotrebnija i onima kojima je najpotrebnija.