Carina: Na prelazu Preševo sprečen pokušaj krijumčarenja zlata u pelenama

Preševo, zlato u pampers pelenama
Izvor: Uprava carina Republike Srbije

U toku jučerašnjeg dana, carinici su, u saradnji sa policijom, na prelazu Preševo sprečili pokušaj dvoje putnika da u pampers pelenama preko granice prokrijumčare zlatni nakit, čija je vrednost procenjena na preko 2,2 miliona dinara, navodi se u saopštenju Carine.

Prekršaj je otkriven, kako je  navedeno, kada je na ulaznoj strani ovog prelaza za detaljan pregled izdvojen automobil ''pasat'' švajcarske registracije, kojim je iz pravca Makedonije ka Švajcarskoj putovao mlađi bračni par.

Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je prilikom kontrole automobila, ispred suvozačkog sedišta pronašao torbu, u kojoj se, između ostalog, nalazilo i jedno neotvoreno pakovanje pampers pelena.

Njegova neuobičajena težina izazvala je sumnju da je u njemu nešto sakriveno, što se ubrzo ispostavilo kao tačno, jer je u nekoliko pelena pronađeno skoro pola kilograma zlatnih ogrlica i narukvica sa dukatima ''Franc Jozef'', kao i lančića i prstenja.

Budući da vrednost otkrivenog nakita premašuje trećinu vrednosti vozila, sudskom odlukom je, pored zlata, trajno oduzeto i vozilo, procenjeno na preko milion dinara.