Čedomir Vuksanović: Nemamo zaštitu, maltretiraju nas i na Svetu Petku, ali ostajemo u Plemetini

Vuksanovići
Izvor: Kosovo Online

"Dok Srbi prodaju svoja imanja, mi od njih i Albanaca kupujemo njive. Molio bih medije da obaveste javnost kako bi se upoznali i saznali šta je seljačka muka i šta sve preživljavamo", izjavio je za Kosovo Onlajn Čedomir Vuksanović, nastariji član ove porodice iz Plemetine kojoj su lopovi rano jutros upali u dvorište i pokrali imovinu u vrednosti preko 5.000 evra.

Četiri osobe sa maskama opljačkale su danas u ranim jutarnjim satima porodicu Veljka Vuksanovića u Plemetini kod Obilića i odneli deo poljoprivredne mehanizacije.

“Mi smo ugledna porodica ali nemamo ko da nas zaštiti. Maltretiraju moju familiju, vređaju i tuku, kradu, da nas što pre isele odavde. Mi se ne selimo odavde i izdržaćemo. Molim sve da nas saslušaju i utiču na Kfor koji je zatajio mnogo, a i na policiju. Kada bi policija htela i direktno komandir policije u Obiliću, mogao bi za 24 sata da reši i preseče da niko više ne napada moju familiju. Slavimo Svetu Petku danas i vidite šta smo doživeli za naš veliki praznik", kroz vapaj je rekao Vuksanović.

Kako je naveo Veljko Vuksanović, lopovi su ukrali, pet akumulatora, jednu tonu nafte, 500 litara ulja, motornu testeru, aparat za varenje i deo poljoprivredne mehanizacije.

"Pritisak se nastavlja. Pre tri meseca sin je napadnut dok je obrađivao zemlju. Prijavio sam krađu policiji koja je došla i izvršila uviđaj. Na snimku nadzorne kamere vide se četiri osobe sa fantomkama na glavi. Boli me što se ovo desilo na dan moje krsne slave svete Petke", rekao je Vuksanović.

Vuksanovići obrađuju oko 50 hektara zemlje i to im je glavni izvor prihoda.

 

Ja
27. Oktobar 2020.
To je vasa zemlja tamo pripadate kosovo je srbija i srpska je drzava bila i ostala zauvek Srpska istorija to je istina!!!!!
Zak
27. Oktobar 2020.
Zivela Srbija
Zak
27. Oktobar 2020.
Zivela Srbija
Nele
29. Oktobar 2020.
Kako su mogli da podignu tonu goriva ili ulja bez viljuskara.