Čitaku posetila Bondstil: Prisustvo američke vojske na Kosovu garancija mira

Čitaku - Adams
Izvor: Tanjug

Bivša ambasadorka Kosova u Sjedinjenim Američkim državama Vljora Čitaku posetila je danas vojnu bazu Bondstil, gde joj je američki komandant uručio zahvalnicu.

„Na Kosovu su američki vojnici kod kuće. Provela sam divan dan u Bondstilu. Zahvalila sam se komandantu Dereku L. Adamsu na pozivu, gostoprimstvu i zahvalnici“, objavila je Čitaku na Tviteru.

Istakla je da je veoma ponosna što pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga služe zajedno sa američkim vojnicima u međunarodnim misijama.

„Uprkos rastu i razvoju naših sopstvenih sposobnosti, kontinuirano prisustvo američke vojske na Kosovu je garancija mira i stabilnosti na Kosovu i u regionu“, naglasila je Čitaku.

 

gringo
09. Maj 2021.
Pa kakva ste vi drzava ako 20 god mir odrzavaju Nato i Americki vojnici.Znaci niste sposobni da vasa takozvana FSK obezbedjuje mir.A sta ce biti kada jednoga dana ode Nato i zatvori se baza Amerikanaca Bondstil koce garantovati mir.Moracete da pozovete Srpsku vojsku da cuva mir i bezbednost na Kosovu inace docice do krvavih sukoba izmedju samih Albanaca.To je realnost .