Članovi moto-kluba “Gazimestan” podelili novogodišnje paketiće deci u Severnoj Mitrovici

Dodela paketića u Severnoj Mitrovici
Izvor: Kosovo Online

Članovi moto-kluba “Gazimestan” danas su u Severnoj Mitrovici tradicionalno podelili novogodišnje paketiće najmlađim stanovnicima koji su ih sa nestrpljenjem čekali na šetalištu.

Predsednik moto-kluba “Gazimestan” Dušan Mlađović kazao je da ovu akciju organizuju godinama unazad, ali da su se ove godine potrudili da nabave što više paketića, kako bi obradovali više dece.

„Tradicionalno smo podelili novogodišnje poklone za najmlađu decu iz Mitrovice i regiona. Kao što smo obećali, ove godine smo uspeli da nabavimo veći broj paketića u odnosnu na prošlu godinu. Tradicionalno ih delimo i trudimo se da ih svake godine bude što više. Pomagao nam je Crveni krst Čukarica i lokalna uprava Kosovske Mitrovice, naravno i mi kao moto-klub smo uspeli da obezbedimo veliki broj paketića za decu“ rekao je on.

Bajkeri su već podelili paketiće deci u specijalnoj školi, a nakon toga će to učiniti i na dečijem odeljenju KBC Kosovska Mitrovica, gde ih čekaju mališani koji zbog bolesti nisu mogli da dođu.

Mlađović je istakao da njihove kolege iz centralne Srbije danas zbog političkih okolnosti nisu mogle da podele ovu radost sa njima.

„Mi smo u kontaktu sa njima, ali zbog političke situacije koja nas, nažalost, obuhvata svakog dana, a koja nije dobra, nisu mogli da dođu. Danas bi ovde verovatno bilo 500 i više bajkera da podele radost sa nama. Zbog političke situacije mi jednostavno nismo u mogućnosti da dovedemo svoje prijatelje iz Srbije, ali apsolutnu podršku imamo od njih i, naravno, jedan deo zahvalnosti dugujemo njima“ poručio je Mlađović.