Crna Gora obećala niže cene za turiste sa Kosova

Crna Gora - primorje
Izvor: Ekonomia Online

Ljiljana Cukić iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, obećala je niže cene za turiste na Kosovu koji odaberu Crnu Goru za letovanje. Cukić je najavila da će se potruditi da cene ostanu iste kao prošle godine, prenosi Koha.

"Kosovsko tržište je veoma važno i smatramo da su gosti sa Kosova veoma važni. Poslednjih godina se povećao broj posetilaca. Crna Gora je završila ponudu za ovu godinu i trudila se da cene ostanu iste kao prošle godine, uprkos činjenici da u ovom trenutku sve poskupljuje. Crna Gora je mala, ali bogata raznolikom ponudom. Sa zadovoljstvom vas pozdravljamo“, izjavila je Cukić tokom predstavljanja letnje turističke ponude u Prištini 2022.

Dok je direktor Turističke organizacije Ulcinja Gezim Hajdinaga naglasio kako je Ulcinj prošle godine oborio rekord posete, ističući činjenicu da je on čak jeftiniji od Prištine.

"Prošle godine je Ulcinj oborio rekord po posetiocima, zahvaljujući medijima. Potrudićemo se da u Ulcinju cene ne porastu do nedostižnih granica. Cene u nekim restoranima u Ulcinju niže su nego u Prištini", rekao je Hajdinaga.

Predstavnik Komore hotelijera Kosova Hisen Sogojeva rekao je da očekuje iznenađenje što će ove godine biti oboren rekord posetilaca sa Kosova u Crnu Goru.

"Sve turističke agencije su otvorene za saradnju“, rekao je on.

Ovoj prezentaciji su prisustvovali i predstavnici Cetinja, Budve, Podgorice, Tivta i Bara.