Dasar i Filip na teniskom terenu ljuti rivali, kada odlože rekete dobri drugari

Teniseri Dasar i Filip
Izvor: Kosovo Online

Mladi teniseri Dasar Imeri iz Prištine i Filip Pavić iz Novog Brda zajedno treniraju tenis i sparinguju kako bi u budućnosti ispunili svoje snove i postali profesionalni igrači poput njihovih idola Rodžera Federera i Novaka Đokovića. 

Teren, reket i loptica i ljuto rivalstvo u finalnim mečevima zbližili su Dasara i Filipa. Više puta tokom nedelje treniraju zajedno i druže se.

Upoznali su se na turniru 2017. godine kada su pružili ruku prijateljstva nakon finalnog meča teniskog turnira. 

"Upoznali smo se na turniru na najnižem nivou, koji je odgovarao našem uzrastu. Nakon toga naše prijateljstvo je bilo sve jače, igrali smo više mečeva, sparinga, zajedničkih treninga i nadam se da ćemo nastaviti. Naše rivalstvo je zdravo i imamo poverenja jedan u drugog. Uživam igrajući sa njim i nadam se da i on uživa igrajući sa mnom. Ono što je bitno, naše prijateljstvo se ne bazira samo na teniskom terenu, ponekad igramo i košarku", ispričao nam je Dasar. 

Filip nema uslova za napredovanje kao Dasar, koji ima ličnog trenera i svoj privatni teren. 

"U Novom Brdu nemam uslova za trening. Od kada smo počeli da se družimo Das i ja, dolazim da igram sa njim na njegovom terenu i to mi znači puno“, kazao je Filip.

Četrnaestogodišnji Filip je četiri godine za redom proglašen za najboljeg tenisera u njegovoj starosnoj kategoriji na Kosovu. Do sada je osvojio preko 30 turnira. 

Tokom školskog raspusta besplatno trenira na teniskoj akademiji Bogdana Obradovića u Beogradu. Filipov otac Goran kaže da je svestan telanta kojeg ima njegov sin, ali i da nije u mogućnosti da mu obezbedi smeštaj tokom akademije u Beogradu i opremu za tenis. 

"Talenat ima i da sam znao da će da bude ovako ja ne bih krenuo u sve jer je tenis skup sport, ali sada je teško da se vratimo unazad i da prestanemo. On stvarno ima talenat i volju da igra tenis. Potrebna nam je podrška da nastavi školovanje i da se razvija na nekoj akademiji“, rekao je Goran Pavić. 

Filipov talenat nije ostao nezapažen jer je ubrzo stigla ponuda da nastupa za reprezentaciju Kosova.

"On je još mlad i neke velike ponude nema osim da igra za reprezentaciju Kosova“, govori otac talentovanog tenisera.

Podršku Filipu pruža Eparhija raško-prizrenska i humanitarna organizacija Majka devet Jugovića iz Prekovca.

Pavići su zahvalni porodici Imeri što Filip trenira sa njihovim sinom Dasarom i besplatno koristi njihov privatni teren koji se nalazi u elitnom naselju "Marigona“ nedaleko od Prištine.

Kako su naveli, očekuju i podršku lokalne vlasti u Novom Brdu koja bi Filipu značila za dalji napredak.