Donacija Kfora za Odeljenje socijalne zaštite u opštini Zvečan

Kfor - donacija - Zvečan
Izvor: KFOR

Regionalna komanda Kfora - Istok uručila je danas računare, telefone i kancelarijski nameštaj vredan 4.000 evra Odeljenju za zdravstvo i socijalnu zaštitu u opštini Zvečan, saopštila je komanda vojne misije NATO na Kosovu.

Projekat je realizovao sektor za civilno-vojnu saradnju Kfora u okviru podrške koju pružaju institucijama, zajednicama i građanima širom Kosova bez obzira na etničku pripadnost, dodaje se u saopštenju.

Iz Odeljenja za socijalnu zaštitu Svetlana Mihajlović zahvalila se predstavnicima Kfora na pomoći koja će osoblju omogućiti da efikasnije obavljaju svoje dužnosti, za dobrobit lokalnih zajednica.

„Odeljenje za zdravstvo i socijalnu zaštitu Zvečana se bavi širokim spektrom poslova, kao što su sprovođenje akcija socijalne zaštite, olakšavanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti, procena potreba za socijalnom pomoći“, dodaje se u saopštenju.

Ističe se da odeljenje u okviru svojih dužnosti takođe prati socijalni status sa posebnim naglaskom na žene, decu i starije osobe, kroz saradnju sa humanitarnim i stručnim institucijama.