Državljanin Srbije evakuisan iz Izraela: Tamo je opšti rat

Državljanin Srbije evakuisan iz Izraela, dr Tomislav Kostić iz Niša
Izvor: Kosovo Online

Doktor Tomislav Kostić iz Niša, koji je sa grupom hodočasnika i ostalim državljanima Srbije doputovao evakucionim letom iz Tel Aviva, kazao je da je najdramatičniji trenutak tokom evakuacije bio dolazak na aerodrom Ben Gurion u trenutku kada je počelo raketiranje.

"Najdramatičniji je bio dolazak na aerodrom u subotu, jer je tada krenulo raketiranje u okolini, molili smo da izađemo iz autobusa, klasično bombardovanje", kazao je dr Kostić.

Aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu malo nakon poletanja aviona sa državljanima Srbije je zasut granatama, a Kostić kaže da su svi iz grupe pokazali izuzetnu smirenost, a najviše maturanti za koje kaže da su bili svetla tačka.

"Tamo je krenuo opšti rat i već prvog dana smo shvatili, po rečima naših sugrađana koji žive tamo, da to nije uobičajeno i ono na šta su navikli svih ovih godina, jer je grupa boraca upala u sve izraelske gradove", kazao je Kostić.

Prema njegovim rečima, shvatili su da je situacija ozbiljna i u momentima kada su trebali da napuste Palestinu, što opisuje kao pravu avanturu.

Kostić navodi da je najteže bilo vodiču puta, jer je morao da organizuje njihovu evakuaciju, i da se na kraju sve završilo dobro po državljane Srbije.