Dumoši: U godini izazova značajna ulaganja u kulturnu i sportsku infrastrukturu na Kosovu

Vljora Dumoši
Izvor: Facebook

Tokom 2020. Ministarstvo kulture, omladine i sporta uspelo je da realizuje sve planirane aktivnosti, saopštila je resorna ministarka Vljora Dumoši, prenosi RTK.

U oblasti sporta resorno ministarstvo tokom 2020. godine ulagalo je u izgradnju fudbalskih stadiona i teretana u opštinama, čime je poboljšana infrastruktura.

Tokom 2020. godine obnovljen je stadion „Adem Jašari“ u Južnoj Mitrovici, nastavljena je izgradnja fudbalskih stadiona u Gnjilanu, Suvoj Reci, Drenici i Kačaniku, i sportske hale i teniskih terena u Uroševcu.

Pored sporta ministarka Dumoši istakla je i značajna ulaganja u oblast kulture i očuvanja nasleđa na Kosovu.

„2020. godina bila je izazov za sve nas, ali Ministarstvo kulture, omladine i sporta uspelo je da sprovede planirani program. Program je sproveden zahvaljujući posvećenosti i bliskoj sa direktorima institucija kulture i kulturnog nasleđa “, rekla  je Dumoši.

Ministarka Dumoši posebno ističe potpisivanje sporazuma sa Univerzitetom u Prištini , dodelu godišnjih nagrada stvaraocima i izvođačima, obnovu Nacionalne biblioteke Kosova „Pjeter Bogdani“, izgradnja Kulturnog centra „Hasan Priština“ u Vučitrnu i Kulturnog centra „Uke Bitići“ u Suvoj Reci.

„Mi smo se kao ministar suočili sa mnogim izazovima. Veliki bol nam je naneo odlazak mnogo ljudi koji su dali veliki veliki doprinos  u oblastima kultre, sporta, novinarstva i pisanja. Stoga vas molim da ustanete i da im aplauzom odamo počast počastite za zapstavštinu, koju ćemo prenositi sa kolena na koleno “, rekla je u završnom obraćanju Dumoši.