Eparhija raško-prizrenska: Pomozimo da Magdalena dobije šansu za srećnije detinjstvo

Magdalena Nedeljković (6)
Izvor: Eparhija raško-prizrenska

Blagoslovom episkopa Teodosija Eparhija raško-prizrenska pridružila se humanitarnoj akciji za lečenje Magadlene Nedeljković iz Kosovske Mitrovice, koja boluje od tuberozne skleroze, i potrebna joj je novčana pomoć radi lečenja na klinici u Hjustonu, saopšteno je iz Eparhije.  

Dodaje se da sve crkvene jedinice pri Eparhiji uplaćuju priloge za lečenje male Magdalene i pozivaju svi koji su u mogućnosti da pomognu.

„Кako bi se ovo blagosloveno delo nastavilo i što uspešnije završilo, pozivamo i sve vernike, ljude dobre volje, da u okviru svojih mogućnosti uzmu učešće i svojim prilogom pomognu Magdaleni za njeno lečenje. Ukoliko neko želi da svoj prilog za ovu dobrotvornu akciju uplati preko Eparhije raško-prizrenske.

Broj žiro računa Eparhije 205-62330-17,

Sa naznakom: Za lečenje male Magdelene

Magdalena (2014) je rođena zdrava, prvi epi napad joj se desio u osmom mesecu, nakon koga je konstatovana dijagnoza, multisistemske bolesti izazvane mutacijom gena - tuberozna skleroza.

Spada u retke bolesti, neizlečiva je i krajnje nepredvidiva, jer svako ima različite simptome u rasponu od blage do potpune nefunkcionisanosti i raznih oblika mentalne retardacije.

Magdalena ima više problema. Prvenstveno ima benigne promene na kori mozga i u samom mozgu, kojih ima bezbroj i koji izazivaju svakodnevno veliki broj epi napada, a koje ne uspevaju da se leče već pet godina. Posle mnogo promena lekova i korišćenja četiri leka trenutno, ona i dalje ima napade i sada već farmakorezistentnu epilepsiju.

Pored promena na mozgu, ima angiomiolipome na oba bubrega, koji se uvećavaju kako godine prolaze. Uz sve to, Magdalena kasni u psihomotornom razvoju.

Svakodnevno su joj neophodni tretmani defektologa i logopeda.

Sada je primarna poseta TCH klinici u Hjustonu, radi dodatnih najsavremenijih dijagnostičkih pregleda koji će pomoći u donošenju odluke koji hirurški zahvat može pomoći Magdaleni, kao i sprovođenje zahvata. Sredstva su neophodna za operaciju, putne troškove i troškove smeštaja.

Magdalena je vesela devojčica, puna ljubavi za sve oko sebe. Pomozimo da Magdalena dobije šansu za srećnije detinjstvo i kvalitetniji život.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 933 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human933 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823183-23

Uplatom na devizni račun: 160600000082342864

IBAN: RS35160600000082342864

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal.