Euleks donirao IT opremu Korektivnoj službi Kosova

Euleks
Izvor: Euleks

Šef Misije Euleks Lars Gunar Vigemark uručio je danas 50 desktop kompjutera, pet laptopova i 50 mobilnih telefona Korektivnoj službi Kosova, kako bi pomogao da se zatvorenicima poveća pristup telefonskoj i virtuelnoj komunikaciji i olakšaju virtuelni sastanci osoblja Korektivne službe, saopšteno je iz Euleksa.

"U sred pandemije korona virusa, Euleks je bio u mogućnosti da ispuni jednu hitnu potrebu Korektivne službe Kosova za kompjuterima, laptopovima i mobilnim telefonima. Budući da je nametnuto ograničenje poseta kako bi se sprečilo širenje koronavirusa u korektivnim ustanovama, ova donacija će pomoći Korektivnoj službi da olakša komunikaciju zatvorenika sa članovima porodica putem telefonskih ili video poziva, i na taj način osigura poštovanje prava zatvorenika”, rekao je Vigemark. 

On je dodao da će ova donacija pomoći da osoblje koje radi u različitim ustanovama održava virtuelne sastanke i takođe će olakšati komunikaciju između Euleksa i Korektivne službe Kosova.

Zamenik generalnog direktora Korektivne službe Kosova Rasim Seljmani, zahvalio je šefu Misije Euleks na kontinuiranoj podršci i doprinosu unapređenju kapaciteta organa bezbednosti unutar institucija Korektivne službe Kosova.

Šef Misije Euleks je, pozdravio proizvodnju hirurških maski od strane zatvorenika, u skladu sa Opreativnim planom “Korona virus“ Korektivne službe Kosova, navedeno je u saopštenju.