Fakultet za sport i fizičko vaspitanje i Odbojkaški savez KiM potpisali sporazum o saradnji

Potpisivanje sporazuma o saradnji između Fakulteta za sport i Odbojkaškog saveza KiM
Izvor: Kosovo Online

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof. dr Veroljub Stanković i generalni sekretar Odbojkaškog saveza Kosova i Metohije Vladan Trifić potpisali su danas Sporazum o saradnji kojim je predviđeno unapređivanje stručnog rada i programskih aktivnosti Saveza.

Ovim sporazumom će biti omogućeno i stručno osposobljavanja volonterskog i profesionalnog kadra potrebnog za rad u članicama Saveza na nivou klubova sa teritorije Kosova.

"Nadamo se da će se potpisivanjem ovog Sporazuma i njegovom realizacijom u narednom periodu unaprediti rad trenerske organizacije OS KiM kao i unaprediti veštine i znanja koje poseduju naši treneri" izjavio je predsednik trenerske organizacije OS KiM Vladan Milošević.

Prema rečima prvog čoveka Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje , ovaj sporazum još jednom dokazuje da „fakultet živi među svojim narodom“.

„Kroz saradnju ne samo sa Odbojkaskim savezom već i planiranom saradnjom sa ostalim savezima Fakultet za sport i fizičko vaspitanje pomaže svoj narod na KiM kao i Saveze i klubove koji na njemu postoje i rade", rekao je Stanković.


Generalni sekretar OS KiM Vladan Trifić je podsetio da saradnja Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje traje duže vreme, ali da je ovim sporazumom ta saradnja institucionalizovana.

„Nadamo se da ćemo realizacijom ovog sporazuma dobiti jednu novu generaciju odbojkaških trenera na Kosovu koji će svojim znanjem, ali i primenom naučenih najnovijih metodologija odbojkaških treninga, znatno unaprediti rad klubova na Kosovu i Metohiji kao i pridoneti omasovljavanju samog odbojkškog sporta na KiM“, rekao je Trifić.

On je izrazio nadu da će uz pomoć Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i uz permanentnu podršku Odbojkaškog saveza Srbije i njegovih čelnika Zorana Gajića i Ivana Kneževića, uspeti u namerama da odbojkaški sport zaživi u svakoj sredini na Kosovu.