Gazeta: Kurti razrešio Odbor Kliničkog centra zbog odluke o održavanju sednice parlamenta

Aljbin Kurti
Izvor: lajmi.net

Odlazeća Vlada Kosova razrešila je Nasera Ramadanija sa dužnosti člana i predsednika Odbora Kliničko bolničke službe Kosova jer je dao preporuku za održavanje sednice na kojoj je izglasana smena vlade pod vođstvom Aljbina Kurtija, piše Gazeta Ekspres.

Ramadani koji obavlja i funkciju šefa Nacionalnog instituta za javno zdravlje poslao je stručno mišljenje rekavši da se sednica može  održati uz  mere koje će se primeniti uz pomoć medicinskih radnika.

Vlada je obrazložila da je odluka o razrešenju Odbora doneta zato što nije ispunio svoje dužnosti i odgovornosti i nije ispunio svoje ciljeve.

U međuvremenu, vlada je imenovala novi odbor KBSK. Za predsednika Odbora imenovan je Dževat Jakupi iz Nacionalnog instituta za javno zdravstvo koji će dužnost obavljati godinu dana.

Za članove Odbora imenovi su još: Agreta Gecaj - Gaši - Univerzitetski klinički centar Kosova, Dr  Aida Redžepi - Stomatološki univerzitetski klinički centar Kosova,  Dr Dževat Jakupi - Nacionalni institut za javno zdravlje, Dr Diana Dafota - Opšta bolnica u Đakovici , Dr Sadete Hadri - usluge primarne zdravstvene zaštite,  Dr Mirsad Škreta - Ministarstvo zdravlja i jedan stručnjak za upravljanje zdravstvom, izabran na osnovu javnog konkursa.

Statut Bolničke kliničke službe zahteva da u Odboru ove službe bude  i jedan član Ministarstva zdravlja pa je vlada za člana imenovala bivšeg poslanika PS Mirsada Škretu.