Gračanica: Humanitarna radionica Ansambla "Venac" i "Gospon tamburaša"

Humanitarna akcija ansambla Venac i Gospon tamburaša
Izvor: Ansambl Venac

Ansambl "Venac" iz Gračanice, zajedno sa tamburaškim orkestrom iz Novog Sada "Gospon tamburaši", održao je sinoć u Gračanici humanitarnu javnu radionicu tamburaške prakse, koje će u narednom periodu biti održane i širom Srbije.

Kako je saopšteno iz Ansambla "Venac", tokom javne radionice u Gračanici su se prodavale humanitarne karte, a bila je izložena i kutija za prikupljanje novca za pomoć trogodišnjoj Anđeliji Kitanović i jednogodišnjem Urošu Petroviću iz Kosovskog Pomoravlja.

"Ansambl Venac je društveno odgovorna ustanova, koja pomaže svima, a naročito deci. Sav prihod sakupljen tokom radionice biće doniran za Anđelijino i Uroševo lečenje. Zbog hitne operacije, direktorica 'Venca' Snežana Jovanović i sama je donirala 1.000 evra za lečenje Anđelije Kitanović, a u akciju prikupljanja pomoći uključili su se svi članovi Ansambla 'Venac' i 'Gospon tamburaša'", navodi se u saopštenju.

Uroš Petrović boluje od mikrocefalije i za njegovo lečenje u Italiji neophodno je prikupiti 14.000 evra.

Anđelija Кitanović boluje od Morning glori sindroma i za operaciju oka koja je zakazana u Beligiji početkom 2022. godine potrebno je sakupiti 10.000 evra.