Gračanica: Počelo podnošenje zahteva za novčanu pomoć od 130 evra

Gračanica - zabrana kretanja
Izvor: Kosovo Online

Socijalno ugrožene porodice sa teritorije opštine Gračanica od danas mogu da podnesu zahtev za novčanu pomoć u iznosu od 130 evra.

Pravo na novčanu pomoć imaju porodice sa prebivalištem na teritoriji opštine Gračanica, čiji članovi porodica nisu u radnom odnosu, prijavljeni su kao nezaposleni u Agenciji za zapošljavanje u Lapljem Selu i nemaju prihode iz budžeta Kosova, navedeno je u saopštenju opštine Gračanica.

Služba socijalne pomoći Centra za socijalni rad Gračanica obavestila  je stanovnike opštine Gračanica se prijave za novčanu pomoć, a to mogu učiniti od danas pa do 15. maja.

U ime svih članova porodice zahtev za mesečnu novčanu pomoć od 130 evra za period april-jun 2020.godine podnosi jedan član/nosilac domaćinstva, a u zahtevu navodi sve članove porodice.

Postoje dva načina za podnošenje zahteva.

  • Kada je u pitanju onlajn podnošenje zahteva, obrazac se nalazi na zvaničnom sajtu Ministarstva finansija i transfera.

Obrazac se preuzima u PDF ili Vord formatu, popuni se i sa fotokopijom lične karte podnosioca zahteva pošalje zajedno sa zahtevom na adresu elektronske pošte: [email protected]

Takav način podnošenja zahteva je brz i jednostavan, i prepručuje se zbog mera ograničenog kretanja, izbegavanja gužvi a pre svega  zbog očuvanja zdravlja u uslovima epidemije.

  • Zahtev se takođe može podneti i u prostorijama Centra za socijalni rad u Lapljem Selu.

Obrazac se može preuzeti, odštampati, kod kuće popuniti tačnim podacima, potpisati i uz fotokopiju lične karte podnosioca zahteva lično dostaviti u Centar za socijalni rad u Lapljem Selu.

  • Takođe, obrasci za podnošenje zahteva mogu se preuzeti i na oglasnoj tabli u Centru za socijalni rad. Ovaj način se preporučuje licima koja nisu u mogućnosti da podnesu onlajn zahtev.

Novčana pomoć biće dodeljena socijalno ugroženim porodicama u skladu sa merom br. 15 Fiskalnog paketa za hitne slučajeve  ministra finasija i transfera u skladu sa odlukom Vlade Kosova, navedeno je u saopštenju opštine Gračanica.

Centar za socijalni rad Gračanica neće donositi odluke o priznavanju prava na ovu vrstu pomoći. Uloga Centra za socijalni rad je da pristigle zahteve elektronskim putem prosledi Ministarstvu finansija i transfera koje će biti zaduženo da donese odluku o tome da li porodica ostvaruje pravo na ovu vrstu novčane pomoći.

Za više informacija građani mogu pozvati brojeve telefona Ministarstva finansija i transfera 

  • 038-212 504 
  • 038-211 010 
Боб
24. April 2020.
po ovome sto sam procitao malo njih ce ostvariti ovo pravo