Gračanica: Protest ispred upravne zgrade KBC zbog konkursa za prijem radnika

Protest Gračanica KBC
Izvor: Kosovo Online

Nezadovoljni ishodom konkursa za prijem medicinskih tehničara u Кliničko-bolnički centar u Gračanici, nekoliko desetina osoba održalo je danas protest ispred upravne zgrade KBC.

Kako su okupljeni istakli, protest je održan zbog sumnje u regularnost prijema 40 medicinskih tehničara. Zahtevaju poništavanje konkursa i smenu direktora Кliničko-bolničkog centra u Gračanici Bratislava Lazića.

Okupljeni se žale da za prijem novih radnika nisu poštovani kriterijumi, da su posao dobile osobe koje ne žive na Kosovu i oni koji su prodali svoja imanja.

Poručili su da će pomoć zatražiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da će se žaliti Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Djordje
16. Mart 2021.
Sta vam je bre ljudi, pa Braca je nagradjen za ovaj konkurs jos jednom platom, i to ni manje ni vise nego zamenik Gradonacelnika. I kako se u moje selo suska, bice i sledeci...
Slobo
17. Mart 2021.
Svakako, sad je sve najlakse prilepiti Lazicu pa kao da nisu postojale druge firme i sluzbe i ranija zaposljavanja, gde su 20 godina agonije,i realno ako nismo se mi zaposlili onda ce se uvek buniti ovi drugi ili tako u krug, mnogo se nakupilo pana sitnice pucamo..