Gračanica: Prvorođenim bebama u 2024. dodeljena pomoć Odbora za pomoć KiM i Privremenog organa grada Prištine

Prvorođene bebe u Gračanici
Izvor: Radio Televizija Gračanica

Majkama dečaka koji su rođeni u prvim satima nove 2024. godine u porodilištu u Gračanici, danas su novčanu pomoć uručili predstavnici Odbora za pomoć KiM Republike Srpske, kao i predstavnici Privremenog organa grada Prištine sa sedištem u Gračanici, prenosi RTV Gračanica.

Kristini Đorgović iz Štrpca danas je uručena novčana pomoć u iznosu od 500 evra u ime Milorada Arlova, odnosno Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banja Luke.

Ova pomoć biće od velikog značaja za porodicu i samo je jedna u nizu pomoći deci koja stiže iz ovog Odbora. S obzirom da Miloradu Arlovu i dalje nije dozvoljen ulazak na Kosovo, u njegovo ime pomoć je uručila Ivana Rakić.

"Miloradu Arlovu je veoma žao što on danas nije mogao da uruči pomoć. čast mi je što sam kao njegov najbliži saradnik u njegovo ime došla da uručim pomoć. Poruka Milorada Arlova je da želi da se rađa što više dece na KiM jer deca su najveće blago. Ova prva beba je najveći poklon 2024. godine", rekla je Rakić.

Kristina Đorgović iz Štrpca istakla je da je srećna što je njena beba prva rođena u Gračanici i zahvalila na poklonu.

Majkama oba dečaka koji su rođeni u prvom danu Nove godine Kristini Đorgović, kao i Jeleni Maksimović iz Lapljeg Sela pomoć od po 100.000 dinara uručio je i Marko Arsić u ime Privremenog organa grada Prištine.