Gračanica: U toku dezinfekcija pojedinih naselja i čišćenje divljih deponija

Gračanica
Izvor: Opština Gračanica

Opštinsko odeljenje Javnih službi u Gračanici sprovodi akciju čišćenja divljih deponija na teritoriji opštine Gračanica, kao i dezinfekciju mesta od značaja za očuvanje kolektivnog zdravlja.

U protekla dva dana očišćeno je nekoliko deponija, a akcija će biti nastavljena i u narednom periodu, navodi se u saopštenju Opštine Gračanica.

Akcija čišćenja divljih deponija sprovodi se na osnovu zahteva meštana. Kako je rekao direktor opštinskog odeljenja Javnih službi Vladica Trajković opština Gračanica nastoji da životnu sredinu zaštiti i poziva meštane da se savesnije ponašaju prema svojoj životnoj sredini i otpad odlažu na mestima koja su za to predviđena.

„Akciju smo uspešno završili u Sušici na putu prema crkvi, kod potoka i u blizini škole. Takođe uklonjena je i divlja deponija kod Romske mahale u Preocu kao i kod pruge na putu Preoce- Lepina“, kazao je Trajković.

U zavisnosti od finansijskih mogućnosti akcija uklanjanja divljih deponija biće sprovedena i u ostalim mestima u opštini Gračanica.

Iz ove opštine takođe obaveštavaju da po nalogu Kriznog štaba nastavljaju sa dezinfekcijom mesta od značaja za očuvanje kolektivnog zdravlja.

Prema informacijama Odeljenja javnih službi u Gračanici dezinfekcija je završena u naselju Bergen u Ugljaru kao i u kontejnerskom naselju u Gračanici.

Prethodno je cisternom  dezinfikovan put Priština – Gnjilane i glavne ulice u Gračanici, dok su radnici Odeljenja javnih službi dezinfikovali plato ispred Opštine Gračanica i Policijske stanice, banaka, zdravstvenih ustanova, prodavnica i površina ispred drugih uslužnih objekata kao i samu opštinsku zgradu.

Akcija dezinfekcije jedna je od mera donetih u borbi protiv širenja koronavirusa, koja će se redovno sprovoditi i narednih dana.

Iz ove opštine na centralnom Kosovu upućen je apel građanima da ostanu kod svojih kuća, da budu disciplinovani i pridržavaju se donetih mera kako bi sačuvali svoje, ali i zdravlje svojih sugrađana.