Gračanica: Volonteri i JKP “Ekologija” uređuju životnu sredinu 

Gračanica: Volonteri i JKP “Ekologija” uređuju životnu sredinu 
Izvor: Kosovo Online

NVO "Mreža za građanski aktivizam" i JKP “Ekologija” iz Gračanice pokrenuli su akcije čišćenja prirode koje će trajati  do 5. juna kada se obeležava Svetski dan zaštite životne sredine.

Volonteri i omladina Gračanice učestvovali su danas sa radnicima JKP “Ekologija” u akciji uređenja pešačke staze od Gračanice do Lapljeg sela u dužini 3 kilometra.

“Za ovu akciju smo saznali preko društvenih mreža i sa drugarima smo se okupili da pomognemo u čišćenju naše sredine. JKP “Ekologija” je pokrenula akcije i mi ćemo se rado odazvati da im pomognemo. Ima dosta smeća i poručio bih svima da brinemo o životnoj sredini jer mi tu živimo”, rekao je volonter Petar Mladenović. 

Direktor JKP “Ekologija” Dejan Dimitrijević je zajedno sa volonterima uključen u akcije očuvanja životne sredine koje će se orgnizovati tokom juna meseca. Do sada je uklonjeno više deponija, obavljena sadnja drveća i na više mesta uređena zelena površina.

“Danas smo dobili tridesetak volontera koji su rešili da daju svoj doprinos i pomognu svima nama da uredimo naš prostor. Identifikovali smo pešačke staze kao prostor koji nije adekvatno uređen i koji se koristi kao rekreatavni deo za pešačenje i trčanje. Danas ćemo urediti stazu u dužini od tri i više kilometara od Gračanice do Lapljeg sela. Uredićemo je sa leve i sa desne strane puta”,  rekao je Dimitrijević. 

Dimitrijević je za sutra najavio čišćenje najveće deponije u opštini Gračanica u mestu Ugljare. Uputio je apel meštanima  da poštuju propise  i ne odlažu smeće na mestima gde to nije predviđeno.